Geven en niets terug verwachten

Goedemorgen allemaal,

5 1/2 uur geslapen, dus dat begint ergens op te lijken.

Er zijn enkele universele wetten.
Als je die kent en daar naar handelt dan worden er dingen in gang gezet die je niet kunt verwachten. Kleine (of grote) wonderen noem ik dat. Of toevalligheden.

Bijvoorbeeld gister liet ik vallen bij mijn advisier dat ik grote mannen uit het bedrijfsleven wilde intervieuwen over hoe zij aankijken tegen de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en wat goede trainingsinhoud zou zijn.
Is 1 van zijn vrienden de baas van schiphol.
Tja wie had dat gedacht. En als je met zo'n man om tafel zit dan gaan er natuurlijk wel dingen gebeuren. Dan kom je vanzelf in een omgeving terecht waar je ingangen hebt.

Tijdens de training in Mannheim hadden ze het al voorspeld. Als je kenbaar gaat maken wat je wilt dan zulen er vanzelf de juiste mensen op je pad komen om je daarbij te helpen.

Maar nu 1 vd natuurwetten: belangeloos geven.

1 van de natuurwetten (of universele wetten) is dat je moet geven en helpen, zonder daar iets voor terug te verwachten.

Voor de kerst was ik op je milonairsfair (toen wist ik al dat ik miljonair wilde worden, dus gaf ik mezelf de kans om in een omgeving te zijn waar miljonairs komen, om in die energie te komen)
Er stond daar een klein standje van kinderen en kansen
http://www.kinderenenkansen.nl/
Je kon daar voor 150 euro een bronzen kalf kopen. De opbrengst ging naar onderzoek voor de ziekte het sanphilippo syndroom.
Ik vond het een geweldig initiatief. Er stond een bevlogen vader, te vertellen dat zijn zoontje zeker niet ouder dan 16 jaar zou worden.

De tranen sprongen in mijn ogen. Ik heb 2 gezonde kinderen. Dat doet je dus wel wat.

Enkele maanden later (net na de MMI, Miljonair Mind Intensive) kwam een gepassioneerde moeder (had ook een zoontje met de ziekte) bij mij op kantoor het beeld afgeven. Ik had geen tijd, maar heb toch een uur met haar om de tafel gezeten. Ik had enorm veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en kracht.
Ik gaf haar mijn mobiele nummer voor het geval ik haar ooit kon helpen. Dat meende ik ook.

Gister heeft haar school (ze bleek ook nog gymdocent te zijn op een VMBO) een survivaldag in de Delftse Hout bij ons geboekt voor 125 leerlingen.

Ik vind dit een geweldig voorbeeld van hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt.
Anderen zeggen dat is toeval, of je hebt geluk gehad, of je hebt goed verkocht. Of nog meer redenen.

Dat is niet wat ik geloof!
In mijn ogen bestaat toeval niet.

Ik koop een kalf om te helpen. Ik doe dat vanuit mijn hart omdat ik geraakt ben.
Vervolges luister ik naar een moeder waarvoor ik eigenlijk geen tijd heb. Ik doe dat vanuit groot respect en bewondering. En vervolgens……..

Verwacht nooit wat terug als je helpt. En je zult zien op wonderbaarlijke wijze krijg je een meervoud terug.
Je weet niet hoe, wanneer of waar.
Het kan ook in een compleet andere situatie zijn.

Vergeet vooral niet om het universum te bedanken.  (dat was ik dus wel vergeten en heb ik zojuist toch nog maar even gedaan)