waarom gezakt voor golfexamen?

diegenen die me op twitter volgen hebben het al gezien. Het is dus toch niet gelukt om mijn golfexamen GVB te halen. Terwijl er toch allerlei "toevalligheden" aan het werk waren.

Toen we aankwamen hoorden we dat er controle was van de NGF, Nederlandse Golffederatie. Er werd bijzonder streng ge"examineerd was de boodschap. Er waren er die dag al veel gezakt.

Nou, dacht ik daar gaat " my luck"
Ik zou in de derde groep de baan op gaan.
Maar ineens ging er een andere groep als derde groep.
En toen weer een andere groep als 4e groep

Uiteindelijk zat ik in de laatste groep. Net toen de controleurs van de NGF vertrokken was ik aan de beurt. Dan komt het toch nog goed dacht ik. Dankje universum je hebt me mooi geholpen.
Ik had goed gevisualiseerd dat ik het zou halen. Ik voelde de vreugde en blijdschap al, na afloop. Ik was vol zelfvertrouwen.

De 3 veiligheidstesten gingen niet denderend, maar dat was bij iedereen het geval. We zijn toen wel gematst door onze examinator.
Daarna moesten we 4 holes gaan spelen. Mijn slagen waren wisselend. Niet constant genoeg. Dat was bij nog 3 anderen uit onze groep het geval.
We werden echt aan alle kanten gematst. Als ik een keer sloeg en de bal niet raakte werd het niet als slag geteld.
Ik had nog steeds het gevoel dat het wel goed zou komen.
De examinator wilde ons graag laten slagen.

Maar er speelden 2 dingen waardoor het mijns inziens toch niet goed is gekomen

Mijn overtuiging dat je iets niet cadeau moet krijgen, maar er hard voor hoort te werken.
Ik had niet getraind net zoals alle anderen. Ik had het spelletje overschat. Ik dacht: ik kan goed sporten, en nieuwe sporten pik ik altijd zo op, dus waarom golf niet.
Tijdens alle lessen ging het ook steeds erg goed en was ik absoluut niet slechter dan de anderen die het wel hebben gehaald, maar zij hadden iedere week extra getraind en dat zat me toch wel dwars.
Alles wat ik tot nu toe bereikt heb, heb ik bereikt door hard te werken.
De meeste mensen zullen dat ook heel normaal vinden.

Mij werd verteld dat er bij mijn afslag een fout zat, waardoor mijn afslag soms erg beroerd was. Deze fout heeft niemand mij ooit gemeld tijdens de lessen. Dan ben je tijdens het examen iets aan het afleren wat je 8 weken verkeerd hebt gedaan. Dat komt je concentratie niet ten goede

Bij de laatste hole had ik het nog goed kunnen maken als ik hem in 5 slagen had gehaald. Dat was te halen en mijn eerste slag was erg goed. Ik lag er goed voor. De 2 na mij bakten er niets van. 1 van de 2 riep heel gefrustreerd dat hij het niet verdiende om te halen.
Ik gaf toen aan mezelf toe dat ik dat voor mezelf ook zo voelde.
Daarna sloeg ik de bal direct het bos in. Ik lag op een hopeloze plek en moest de bal oppakken en op een betere plek droppen. Dat kost je dan meteen een extra slag. Toen was het onmogelijk voor iemand van mijn niveau om het nog te halen.

3 van de 4 uit mijn groepje hebben het examen helaas niet gehaald.
De enige 3 van de ondernemersvereniging #OVPN uit Pijnacker.

Overtuiging 1 zal me nog wel meer dwars gaan zitten. Je moet hard werken om iets te bereiken. Soms hoeft dat niet is mijn overtuiging. Als je tegen de stroom in gaat, wat ik tot nu toe vaak heb gedaan, dan moet je hard werken. Maar soms word je ook geholpen. Zeker als je de juiste mindset hebt en geen beperkend overtuigingen toelaat.
Dat was nu zeker het geval.

Ik ga nu toch maar hard werken, want die overtuiging ben ik niet 1-2-3 kwijt. Komende week en de week erna ga ik een buitenles volgen waar we dan het examenparcours gaan lopen. Ik zal dan ook eerder gaan om van tevoren mijn afslag nog te oefenen en die foute techniek eruit proberen te krijgen.

18 Juni nieuwe kans!