Leren van de beste in de wereld?

Jouw ongekende mogelijkheden

Afgelopen week was ik, samen met mijn man, bij een seminar van Tony Robbins in Londen.
Het seminar heet "Unleash The Power Within".
Nou ben ik van mening dat ik aan power geen gebrek heb maar het kan altijd beter, zeker met de ambities die ik heb.

"The Firewalk"
Ik had al veel gehoord over de firewalk. Je loopt dan met je blote voeten over gloeiend hete kolen zonder dit te voelen. De eerste dag zouden we het ondervinden!
Als je er nuchter over nadenkt, dan denk je dat het onmogelijk is en dat je voeten gigantisch gaan verbanden. Tony wil echter laten zien dat als je je geloof laat varen over wat wel en niet mogelijk is, dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt. Met die visie heb ik al eerder kennis gemaakt en die blijkt voor mij te kloppen. Ik was vol vertrouwen dat dit wel zou lukken. Eigenlijk zag ik het meer als een kunstje. Ze laten je er toch niet overheen lopen als het gevaarlijk is?

Een groot deel van de middag en avond werd besteed aan wat je gelooft en aan wat jouw werkelijkheid is en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen.
Hoe komt het dat iedereen zijn/haar eigen werkelijkheid creëert en daar toch vaak ontevreden over is? Hoe zou het zijn als je tot veel meer in staat bent dan je tot nu toe denkt?
Dan heb je toch veel meer mogelijkheden?

Terug naar de firewalk.
Ik bleef relaxed tot ik beelden zag van de metershoge vuren die buiten waren gemaakt om de kolen gloeiend heet te maken. Er ging een proces van meditatie, ontspanning, integratie van een krachtig geloof in jezelf aan vooraf en we oefende de firewalk op het droge, tot in den treure aan toe. Steeds moest je doen alsof je er klaar voor was en jouw succes al aan het vieren was. Al deze zaken had ik al eerder gehoord en ervaren.
Toch vond ik gloeiend hete kolen veel indrukwekkender dan een pijl tegen mijn keel, of een betonijzeren staaf buigen met mijn nek (deze oefeningen had ik al eerder gedaan).

En nu voor het echie.
Op blote voeten en met ruim 6000 man uit 26 landen liepen we naar buiten.
Door de mensen om me heen zag ik niet wat ons te wachten stond.
Eigenlijk zag ik het pas toen ik er een meter vanaf was.
Er waren nog 4 mensen voor me. Het ging zo snel, ik had nauwelijks tijd om erover in te zitten. Bovendien was dat ook geen optie, die gedachte was helemaal uit mijn systeem verbannen. Het voelde wonderbaarlijk zacht. Ik voelde niets van de hitte en aan het eind werden mijn voeten afgespoeld en kon ik vieren dat ik het had gehaald. Daarna voelde ik pas dat ik over hete kolen had gelopen, mijn voeten waren wel warm maar verder was er helemaal niets aan de hand! Toch wel imponerend!

Alles is mogelijk
Wat voor mij nogmaals is bevestigd, is dat alles mogelijk is als je de juiste keuzes durft te maken, de juiste kansen ziet en als je de juiste coach hebt die jou kan laten zien wat jouw ongelimiteerde mogelijkheden zijn.

Leren van de meester
Dit seminar was voor mij vooral bijzonder, omdat veel wat ik het afgelopen jaar heb geleerd, afkomstig is van Tony Robbins, maar dan via andere trainers.
Ik wilde ‘de master’ zelf aan het werk zien en rechtstreeks van de bron leren.
Bovendien heb ik grote ambities en dan kun je beter van de besten in de wereld leren.

Investeren in jezelf
We hebben alweer geboekt voor volgend jaar. Deze man is zo ontzettend goed.
Ervan uitgaande dat we dan meer geld hebben, hebben we nu 2 tickets voor de prijs van 1 gekocht met een upgrade. De eerste 50 kregen namelijk een upgrade naar de beste fauteuils vooraan. De platinumplekken! Snelle beslissers (mensen die een kans zien en nemen) werden op deze wijze beloond. We hebben nu 2 tickets, die volgend jaar (10-13 juni in Londen), gegarandeerd uitverkocht zullen zijn en we hebben de helft van de prijs betaald.
We hoeven niet meer een half uur in de rij te staan om naar binnen te mogen, niet meer in de rij te staan bij de wc's. Gezond in een aparte ruimte i.p.v. alle snackstandjes waar je tussen de middag even een snelle hap kan eten.
We hebben excellente netwerkmogelijkheden met andere platinatickethouders. Ondernemers uit de hele wereld. We hebben rechtstreeks toegang tot Tony Robbins en kunnen hem direct onze vragen stellen.

Er zat nog meer zeer waardevolle content in de training, die bewaar ik voor mijn eigen trainingen. 1 spreuk ten aanzien van mijn topic "Financiële Mindset" sprong er voor mij uit:

Geld verandert mensen niet.
Door geld wordt de ware persoonlijkheid van iemand alleen maar versterkt.
Iemand die al vrijgevig is zal alleen maar meer geld aan anderen of goede doelen uitgeven.
Iemand die egocentrisch is, zal het geld meer voor zichzelf houden.
Iemand die al graag opschept zal met veel geld duidelijk willen laten zien dat hij rijk is.
Natuurlijk is het zo dat je bang bent om alles weer kwijt te raken, dat kan echter op een gezonde manier die in balans is met jouw persoonlijkheid.

Tip 1
Als je bepaalde ambities hebt, zoek dan iemand die daar al is.
Iemand die al heeft bereikt wat jij wilt bereiken.
Zij kunnen je vertellen wat zij hebben gedaan en hoe zij dit hebben gedaan.
Jij doet hen na en zij ondersteunen jou.

Tip 2
Wees niet bang om hierin te investeren. Dit is een investering in jezelf die nooit meer verloren gaat als je wat met de opgedane kennis doet. Deze investering zal het waard zijn.
Ik heb nu ook weer geïnvesteerd in een coach die rechtstreeks door Tony Robbins is opgeleid.
Ik weet dat ik het lastig ga krijgen en zie op tegen bepaalde keuzes die ik ga maken. Ook zie ik op tegen alle nieuwe dingen die ik ga doen.
Daarbij helpt het als iemand me mee helpt in het nemen van beslissingen, helpt bij de volgende stappen en me als het nodig is ter verantwoording roept.

Tip 3
Stel je eens voor dat alles mogelijk zou zijn. Wat zou je dan willen voor jezelf?
En voor je naasten? Vanuit deze positie kun je keuzes gaan maken om stappen te zetten die nodig zijn. Dat kunnen ook moeilijke stappen of beslissingen zijn.

Ik nodig jullie van harte uit om commentaar of ervaringen hieronder te vermelden.

Gelukkig met geldgroet,

Tineke