Waarom illusionist Hans Klok nog steeds niet rijk is

Waarom illusionist Hans Klok nog steeds niet rijk is

Artikel over Hans Kloin de krant
Onlangs las ik in een Nederlands dagblad een groot artikel over illusionist Hans Klok.
Omdat ik weet dat hij al jaren aan de weg timmert en wereldberoemd is, lees ik graag wat er over hem geschreven wordt.
Succesvolle ondernemers volg ik dus graag.
Het motiveert me en stimuleert me.

Ik was verbaasd
Ik had het artikel bijna uit, toen ik las dat hij nog steeds niet rijk was.
Ik was helemaal verbaasd.
Hij tourt met vrachtwagens vol met attributen rond om megaspektakels op te zetten.
Hij trekt volle zalen.
Een tijdje geleden was ik even in Las Vegas tijdens mijn vakantie, daar heeft hij ook opgetreden.
In de grote hotels aldaar, treden alleen de groten der aarde op.
Toen wij er waren, zag ik o.a. aankondigingen van Elton John, Celine de Jong en David Copperfield.

Waarom is Hans Klok dan nog steeds niet rijk?
In het krantenartikel las ik ook direct de reden waarom hij nog steeds niet rijk is.
Het was voor mij zo logisch als wat.
Het is een van de redenen waarom het ook anderen vaak niet lukt om veel geld te behouden.
Hans zijn vader speelde een belangrijke rol in zijn leven, zowel zakelijk als privé.
Zonder zijn vader was Hans Klok niet in staat geweest om zijn bedrijf uit te bouwen, dat had ik al eerder ergens gelezen.
Hij was verantwoordelijk voor het maken van alles wat nodig was voor de spectaculaire acts.
Zij hadden een innige band.
Zijn vader is inmiddels overleden en zonder zijn vader heeft Hans toch de draad weer opgepikt.

Wat is nu exact de reden dat hij nog steeds niet rijk is?
Hans over zijn vader, ik citeer:

"Hij spoorde mij altijd aan om groot te denken, te investeren. Niet om rijk te worden, maar om te ondernemen.
Je zou zeggen dat ik nu wel binnen zou zijn, maar ik ben niet zo goed met financiën."

Hans denkt dat het komt omdat hij niet zo goed is met financiën.
Dat is in mijn ogen niet de reden.
Daarvoor kun je ook iemand aannemen, die alle financiën regelt.
Er is iets anders wat hem (onbewust) saboteert.Hans zijn onbewuste saboteur

Hans heeft niet in de gaten dat hij precies doet wat zijn vader hem altijd heeft voorgehouden:
Groot denken, investeren om te ondernemen, maar niet om rijk te worden!
Met deze mindset kun je inderdaad niet rijk worden.

Het zal hem blijven saboteren bij iedere beslissing die hij neemt.
Dus ook als hij het beheren of het regelen van zijn financiën uitbesteedt aan iemand anders.

Is hij nu gedoemd om zijn saboteurs voor altijd mee te laten beslissen?
Nee, dit kan Hans veranderen.
Niet door zich het beheren van zijn financiën beter eigen te gaan maken.
Hij zal er dan zeker meer kijk op krijgen en er handiger in worden, maar onbewust zal hij beslissingen blijven nemen die hem niet rijk maken.
Zijn probleem verdwijnt ook niet door iemand anders aan te nemen die zijn financiën regelt.
De oorzaak is dan namelijk nog steeds niet verdwenen.
Alle kans dat Hans Klok dan verkeerde deals gaat sluiten of andere verkeerde beslissingen zal nemen.
Hij 'mag' namelijk niet rijk worden.

En als ik het me goed herinner, is hij ook al ooit een keer bijna failliet geweest.

Wat kan Hans Klok dan wel doen?
De lading van deze saboteur afhalen.
Vergeven en het ombuigen.
Dat is ook precies wat ik met mijn methode bij mijn klanten doe.

Het is verbluffend hoe snel dit kan veranderen en welke resultaten ze daarna behalen.
Mocht je hierin interesse hebben, dan kun je altijd even contact met me opnemen via het contactformulier.

Is dit niet zweverig?
Wat een sentimenteel geneuzel.
Dit klinkt veel te simpel.
Ik heb al heel veel aan mezelf gewerkt, ik weet wel hoe ik in elkaar steek.
Ik heb geen tijd.

Mijn klanten staan met beide benen op de grond en Hans Klok zeker ook 🙂
Laat dit niet je excuses zijn om maar vooral niets te hoeven veranderen!
Want dat is de grootste saboteur van allemaal, waar iedereen last van heeft.
We zijn geprogrammeerd om vooral die dingen te doen, die veilig en goed voor ons voelen. Om binnen onze comfortzone te blijven.
Of die dingen te doen die we gewend zijn, ook al zijn we helemaal niet blij met het resultaat.
We denken dat het beter is te weten wat er staat te gebeuren, ook al zijn we hierover niet tevreden, dan niet weten wat er gaat komen, of dan verandering.

Wat is jouw steeds terugkerende probleem bij je financiën?
Kijk naar het leven zoals je dit nu leidt, kijk naar het geld dat er nu bij je binnenkomt.
Ben je tevreden over je huidige leven en over je financiën, heb je al jouw dromen verwezenlijkt?
Zo nee, heb je dan de tools en de middelen om dit te gaan realiseren?
Zo nee, zorg dan dat je deze tools en middelen krijgt.
Zo ja, wanneer ga je er dan iets mee doen?
Alles valt of staat bij het nemen van actie.
Anders verandert er echt niets.

Dus ben jij nu tevreden?
En zo niet, wat ga je er dan aan doen?
Ik hoor graag wat je wilt gaan veranderen in je leven.
Je kunt me dit via het commentaarformulier hieronder laten weten.
Ik kijk uit naar je reactie.

Een gelukkig met geldgroet,

Tineke

 

6,806 Responses to Waarom illusionist Hans Klok nog steeds niet rijk is

 1. jan says:

  Tineke,
  Volgens mij weet jij helemaal niet of Hans Klok rijk is.
  Rijk zijn zit niet in geld.
  Jij wilt binnen 5 jaar miljonair worden.
  Ook al lukt je dat, ik gun het je, dan ben je nog niet rijk.

 2. tineke says:

  Beste Jan,
  Dankjewel voor be bericht.
  De defenitie van het woord rijk uit het woordenboek is.
  “met veel meer bezit dan de meeste andere mensen”
  Dan kun je nog twisten over het woord bezit, dat betekent eigendom.
  Ook daar zou je nog om kunnen twisten.

  Oorspronkelijk zat rijk zijn wel in geld. Dat was de bedoeling van het woord.
  Omdat veel mensen in Nederland vinden dat je niet financieel rijk mag zijn hebben we daar andere betekenissen aan toegevoegd.

  Het klopt je hebt gelijk, ik weet niet of Hans Klok gelukkig is, veel vrienden heeft en hoe hij zich voelt.
  Hoewel daar ook wel het één en ander over in de kranten te lezen is, maar ik neem kranten altijd met een korreltje zout.

  Wat ik grappig vindt is dat je over 1 woord valt in mijn post.
  Ik kan je vertellen dat, sinds het moment dat ik heb besloten dat ik miljonair wil worden, ik gelukiger ben dan ooit.
  En heel veel meer geld heb ik nog niet.

  Ik neem eindelijk de beslissingen die ik altijd al had willen nemen.
  Ik heb weer dromen.
  Ik ben op persoonlijk vlak enorm aan het veranderen, in positieve zin.
  Mijn huwelijk is gered.
  En ik weet dat ik in staat zal kunnen zijn veel meer mensen te helpen dan ik voorheen deed

  Dus nee, je hebt gelijk, ik weet niet of Hans Klok rijk is in jouw definitie van het woord rijk. Tenminste als ik denk wat jij met rijk zijn bedoelt.
  Dat weet jij echter ook niet van mij.

  Het is een misvatting dat je met veel geld niet gelukkig bent. Dat is beperkend denken.
  Je hoeft niet te kiezen tussen gelukkig zijn of veel geld hebben.
  dat kan heel goed samen gaan.
  Alleen omdat de meeste mensen denken dat ze dat nooit kunnen halen, hebben ze bedacht dat je er toch niet gelukkig van wordt.

  Mensen die de mogelijkheden hebben om veel geld te verdienen, zoals bijvoorbeeld Hans Klok, (alhoewel ik denk dat iedereen die mogelijkheden heeft, als die alle excuses die die heeft opgebouwd om het niet te kunnen zijn, los zou laten) hebben in mijn ogen ook de plciht om dat te doen.
  Daar kunnen weer heel veel andere mensen van mee genieten.

  “geld maakt niet gelukkig” is ook een saboterende gedachte.
  Dat denkt het overgrote deel van de mensen.
  Zij zullen altijd op zoek zijn naar geluk, wat natuurlijk prima is en wat ik iedereen gun.
  Zij sluiten geld daarbij uit als factor om gelukkiger te kunnen zijn en dat is onjuist.

  Mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar geluk.
  Sinds ik besloten heb om miljonair te worden ben ik gelukkiger dan voorheen.
  Waarom:
  Omdat ik moest veranderen, want ik was geen miljonair.
  En aangezien ik mezelf als een goed mens beschouw, verander ik positief.

  Een gelukkig met geldgroet,
  Tineke

 3. Hi Tineke,

  Mooi artikel! Grappig…ik weet nog goed dat ik vroeger als jong meisje met m’n ouders in een attractiepark bij één van de eerste shows van Hans Klok zat. Ik zat helemaal vooraan om al zijn trucs te kunnen ontrafelen. Maar hoe vaak ik ook naar de voorstelling ging en hoe dicht ik er ook met m’n neus bovenop stond…ik zag het maar niet…..

  Nu jaren later treedt Hans Klok op in Las Vegas tussen de grote sterren. Hij is inderdaad groot gaan denken en investeert in ondernemen maar rijk is hij er niet van geworden.

  Zo zie je maar dat je kunt groeien als mens, als ondernemer (ik ben van dat jonge meisje al jaren zelfstandig inmiddels) en grote dingen kunt bereiken maar als iets je (nog) tegenhoudt of je gedachtes je saboteren dan zul je het hoogst mogelijke dat je voor jezelf wilt bereiken niet halen. Ook al zit je er met je neus bovenop en ligt het misschien binnen handbereik.

  En of dat nou geld is, de relatie met jezelf, de relatie met de mensen om je heen, dat droomhuis waarin je wilt wonen, de auto die je het liefste wilt, etc. Ik denk dat iedereen op zijn of haar manier welvarend mag en kan zijn. Als je maar wilt, onderzoekt wat jou nou nog tegenhoudt en daar iets aan gaat doen!

  Een zoektocht die ik in iedergeval een prachtige reis vind waarvan ik zeker weet dat de eindbestemming mij nog veel gelukkiger zal maken dan dat ik nu al ben 🙂

  Hans Klok met dat wapperende blonde haar van hem…Geweldig!

  Een gelukkige groet,

  Yvon le Beyeuc

 4. “Geld maak zeker gelukkig” Wat is er nou fijner dan vrij zijn om te beslissen wat je met je leven doet, niets! Dat is zeker! Kun je makkelijker in vrijheid kiezen met of zonder geld? Met geld, juist! Zelf het kiezen om je geld weg te geven of te delen kan je heel gelukkig maken, geen geld kunnen delen kan tot grote frustraties leiden….Mijn eigen ervaring met geld? Het blijft niet best aan mij plakken, ik ben een deler. Financieeël Stinkend rijk zal ik wellicht nooit worden maar mij rijk voelen, zo ver ben ik al wel. Rijk op de bank en in mijn hart. Hoe is dit zo gekomen. Na 10 hard werken heb ik een fijn passief inkomen, dat gaf mij de ruimte om in 2012 full time voor mijn ongeneeslijk zieke moeder te zorgen ( mijn vader verliet mijn moeder na 56 voor een andere vrouw die er al stiekem 27 jaar ook was omdat hij geen zieke vrouw wilde hebben, hij nam alle bankpassen mee!). Ik kon alles voor haar in huis te kunnen halen dat haar leven nog nog veraangenamen. Dat was GELUK, ze is tot aan haar uitvaart thuis gebleven, in de liefdevolle handen van onszelf dankzij mijn GELD. Dankbaar voor mijn passieve inkomen omdat ik naast geld ook nog TIJD had= GELUK!

 5. tineke says:

  Een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk geld kan zijn en hoeveel het mogelijk kan maken.
  Dankejwel voor het delen Cecile.

 6. Sandra Rios Vital says:

  Beste Tineke,

  allereerst de beste (financiele en anderszins) wensen voor 2014. Dank voor deze inspirerende en confronterende blog: wie/wat is mijn saboteur? Geen beter voornemen dan dit te onderzoeken.

  Groet,

  Sandra

 7. Fenny says:

  Ha Tineke,

  Mooi blog, prachtig en sterk basisverhaal om jouw inzichten aan te verbinden. Aansprekend: het verhaal van Hans zelf, maar ook hoe jij zijn zelfsabotage ontleedt. En wat voor spiegel dat vervolgens voor de lezer, in elk geval voor mijzelf, is. Mij heb je er in elk geval flink mee geraakt (in de effectieve zin van het woord). Mooie reacties ook van Yvon en Cecile.

  Hart. groet,
  Fenny

 8. Nadia Pauwels says:

  Hallo Tineke,

  Geld is maar een stukje papier, dat je inderdaad niet gelukkig zal maken! Maar dat papier schenkt je wel vrijheid en dat maakt je wél gelukkig, wie wil niet financieel vrij zijn? Macht maakt niet gelukkig, maar de kans om kennis op te doen wel want kennis is macht! Ook kunnen reizen verrijkt je leven op meer dan 1 manier! Dat hij nog niet rijk is doordat zijn mindset niet juist is, kan ik best geloven! Ik geloofde vroeger ook niet dat dit mogelijk was, dat dit voor mij was weggelegd, laat staan succes te boeken, nu weet ik dat dit helemaal niet klopt! Nu heb ik wél de juiste mindset en weet ik dat ik zal slagen, succes zal kennen, al zal het niet makkelijk worden maar niemand heeft ooit beloofd dat het leven makkelijk is! En hoeft ook niet de helft van het plezier is de uitdaging voor jezelf! Dat hij de juiste mindset niet heeft en dat dit te wijten is aan zijn ouders ja zij zijn tenslotte de grondvest van je bestaan. Je imiteert vaak onbewust je ouders en ik weet als de beste dat geen geld hebben je ONGELUKKIG maakt, zover ben ik al wel! Ben er van overtuigd dat ik zowel rijkdom zal vergaren in op vele manieren, omdat mijn mindset nu wel juist is! Tenslotte om iets te bereiken moet je al eens oncomfortabel durven zitten en dat, ja dat durf ik nu!

Comments are closed.